Lista produselor marca VIKING

 

VIKING este o marca a Continental AG dezvoltata in Germania si fabricata in Europa.

 

Prin calitatea sa constanta, cu o experienta de peste 80 de ani ca producator european de anvelope si prin dezvoltarea continua a produselor noastre in centre de dezvoltare de ultima generatie, Viking simbolizeaza tehnologia de ultima generatie.

Istoric

 

1931 Lansarea pe piata a Viking. Compania incepe sa produca produse din cauciuc (incluzand pantofi si anvelope) in Askim/Norvegia.

1970 Viking se bucura de prima sa experienta de producator de echipamente originale axandu-se pe anvelopele pentru automobile. Cu o cota de piata de peste 50%, Viking devine lider de piata in Norvegia. Aproape toti norvegienii cunosc marca si au incredere in anvelopele sale. In acelasi timp, Viking devine o marca cu prezenta globala si furnizor de echipamente originale pentru Volkswagen, Opel, Ford si Volvo. Impactul asupra calitatii percepute a produselor Viking este impresionanta.

1983 Viking devine o companie cu prezenta internationala. Reusita Viking pe piata locala conduce la extinderea sa in Germania, Olanda, Austria, Italia, Elvetia si S.U.A. Continental AG achizitioneaza drepturile asupra marcii comerciale la inceputul anilor 1990. Viking devine parte a strategiei axate pe multiple marci a Continental AG.

2008 Extinderea pozitiei pe piata. Viking vinde, pentru prima data, aprox. 1 milion de anvelope pe an.

2010 Dupa o dezvoltare extinsa, este lansata anvelopa de iarna SnowTech II. 2012 Noile anvelope de vara Viking CityTech II si Viking TransTech II completeaza segmentul anvelopelor de vara.

2013 Anvelopa Viking SnowTech II depaseste prin performante anvelopele competitoare populare in cadrul testului AutoBild pentru anvelope de iarna.

2014 Viking ProTech HP, o anvelopa de ultima generatie, cu performante ultra ridicate, este lansata in Europa.

2015 Contractele de sponsorizare in liga profesionista de fotbal din Germania si in cadrul curselor de raliu incearca sa sporeasca gradul de cunoastere a marcii in intreaga tara.

2016 Anvelopa Viking FourTech, prima anvelopa Viking All-seaon e lansata in Europa.

Filtru produse

Marca
Latime (mm)
Inaltime (%)
Diametru (inch)
Anotimp
Cargo / Runflat
Eficienta aderenta
Eficienta combustibil
Eficienta zgomot (dB)
Filtreaza